Fiets verzekering - ENRA

Nederland is een echt fietsland. Onze fiets brengt ons vaak van A naar B. Als er iets gebeurt met uw fiets wilt u dat dit snel wordt opgelost. Met onze uitgebreide Fietsverzekering verzekert u schade aan uw fiets en diefstal van uw fiets.

Met de ENRA fietsverzekering kunt u uw fiets – nieuw en gebruikt – verzekeren. Ook accessoires zijn eenvoudig mee te verzekeren.

Met onze Fietsverzekering verzekert u uw fiets uitgebreid voor schade en diefstal. In Nederland en in het buitenland. U kunt alle soorten fietsen verzekeren. Van stadsfiets tot kinderfiets en van e-bike tot bakfiets. De accessoires van uw fiets zijn standaard meeverzekerd. Ook als u uw fiets uitleent is dat goed verzekerd. Heeft u hulp nodig na een ongeval? Wij staan 24 uur per dag voor u klaar.

Betaal ik poliskosten voor mijn fietsverzekering?

Betaal ik poliskosten voor mijn fietsverzekering? Ja, u betaalt éénmalig € 5,00 poliskosten. Dit brengen wij in rekening bij de eerste premie die u betaalt. Betaalt u de premie in één keer, dan wordt bij die premie de poliskosten opgeteld. Betaalt u per jaar of per maand, dan zitten de poliskosten bij de eerste betaling die u doet.

Heb ik een eigen risico bij mijn verzekering?

ENRA Basis (diefstal)
Geen eigen risico

ENRA Plus dekking (diefstal of casco)
Bij de diefstaldekking geldt geen eigen risico. Bij de cascodekking geldt een eigen risico van € 50 per schade.

ENRA Optimaal dekking (diefstal of casco)
Bij de diefstaldekking geldt geen eigen risico. Bij de cascodekking geldt een eigen risico van € 35 per schade.

ENRA Optimaal dekking (casco) voor Racefiets of MTB Bij diefstal geldt een eigen risico van 20% van het verzekerde bedrag. Bij schade heeft u een eigen risico van 20% van het schadebedrag, met een minimum van € 50.

Ik ben mijn fietssleutel kwijt, wat moet ik doen?

Het is belangrijk dat u zo snel mogelijk een nieuwe sleutel bij laat maken. Dit kunt u doen via www.fietssleutels.nl of via uw rijwielhandelaar. De sleutel moet besteld worden bij de leverancier of producent van het slot. U kunt de sleutel niet via ENRA bestellen. U kunt dit formulier gebruiken om aan ons door te geven dat u een sleutel bijbesteld heeft. Voor de dekking van uw verzekering is het noodzakelijk dat wij weten dat u een sleutel bijbesteld heeft.

Ik heb mijn fiets ingeruild voor een nieuwe. Hoe zit dat met mijn verzekering?

Voor uw nieuwe fiets kunt u een nieuwe verzekering afsluiten. De verzekering van uw oude fiets kan beëindigd worden.
De verzekering van uw oude fiets zal niet vanzelf stop gezet worden. Hiervoor kunt u gebruik maken van dit formulier. Premie die u teveel betaald heeft, krijgt u van ons terug. Het is daarom wel belangrijk dat uw IBAN bij ons bekend is.

Ik heb mijn verzekering beëindigd en de premie gestorneerd. Waarom krijg ik alsnog een brief over de premie?

Als u uw verzekering wilt annuleren of beëindigen, neemt u contact met ENRA op om dit door te geven.
Als de premie al geïncasseerd is, kunt u deze premie storneren. Áls u de premie storneert, krijgt u van ons altijd een brief over deze stornering. Het versturen van deze brief kunnen wij niet tegenhouden, deze wordt automatisch aangemaakt.

Ik heb schade aan mijn fiets, wat moet ik doen?

Bij schade aan uw fiets kunt u uw fiets laten repareren bij uw rijwielhandelaar. Wij zullen de schade met de rijwielhandelaar verder afhandelen. Het eventuele eigen risico moet u zelf voldoen aan de rijwielhandelaar. Hoe hoog uw eigen risico is, verschilt per soort dekking en verzekering.
Komt uw schade voort uit een eenzijdig ongeval? Dan kunt u dit bij ons melden via dit formulier.

Ik heb schade en het is niet mijn schuld, wat moet ik doen?

Probeer met de tegenpartij een Europees Schadeformulier in te vullen. Daarna kunt u uw fiets bij de rijwielhandelaar laten repareren. Het Europees Schadeformulier stuurt u vervolgens naar ons op. Wij zullen voor u proberen de schade, inclusief uw eigen risico, te verhalen bij de tegenpartij.

Download het Europees Schadeformulier hier.

Wilt u dat wij u een formulier op papier toesturen, dan kunt u dat hier aanvragen

Product toegevoegd aan verlanglijstje
Product toegevoegd aan vergelijking

Budget Bike gebruikt cookies. Zie onze Privacy Policy voor meer informatie.