Bij regelmatig gebruik van de fiets bestaat er een kans dat er wel eens wat kapot gaat. Een servicebeurt door de fietsenmaker verlengt de levensduur van je fiets aanzienlijk. Maar ook zelf kan je klein onderhoud aan je fiets doen.

Bijvoorbeeld je fiets schoonmaken het enige wat je hiervoor nodig hebt is een borstel en een warm sopje. Ga dan van boven naar beneden te werk vergeet natuurlijk niet het vuil onder de spatborden weg te halen. Voor je ketting kun je een oude tandenborstel gebruiken.

Voor het smeren van de ketting moet je er voor zorgen dat je achterwiel van de grond is of draai je je fiets ondersteboven. Zorg dat je een goed smeermiddel hebt of een kettingspray. Smeer of spuit de ketting goed in door bijvoorbeeld aan de trappers te draaien. Haal hierna met een droge doek het resterende smeermiddel weg.

Controleer ook regelmatig de bandenspanning deze moet tussen de 3,5 en 4 bar zijn. Hiermee verklein je de kans op een lekke band en de rolweerstand van de band is lager. Uw bandenspanning kan u controleren door middel van een bar meter op de fietspomp deze zijn tevens ook los te verkrijgen.

E-bike onderhouden

Een elektrische fiets vraagt iets meer aandacht als een gewone fiets zeker in de winter maanden.
Door de kou kan de accu capaciteit afnemen waardoor de actieradius kleiner wordt. Is de accu uitneembaar? dan kan je deze het beste mee naar binnen nemen en bewaren op kamertemperatuur. Ook het opladen op kamertemperatuur gaat een stuk sneller als in bijvoorbeeld een koude schuur. Zorg er ook voor dat je de accu nooit leeg opruimt maar deze minimaal half vol is. Mocht u de fiets voor een langere periode niet gaan gebruiken zorg er dan voor dat u de accu steeds bijlaad, hiermee voorkomt u een zogeheten diep lading waardoor de accu onbruikbaar wordt. Tevens heeft de kou ook invloed op uw LCD-display door de kou kan deze trager reageren dan u gewend bent. Bewaar deze dus ook binnen als de temperatuur daalt tot het vriespunt.

Is het aan het vriezen en is er pekel of zout gestrooid? maak uw fiets dan regelmatig schoon want zout en pekel kunnen ervoor zorgen dat de fiets sneller gaat roesten.

Controleer ook regelmatig uw fietsverlichting zeker in de donkere maanden is dit erg belangrijk. Zorg ervoor dat u goed zichtbaar bent!

Dit zijn de kleine dingen die u zelf kan doen waardoor de levensduur van de fiets als het ware verlengt wordt. Voor de meer uitgebreide onderhoud bent u altijd van harte welkom in een van onze twee filialen. Waar onze monteurs u met alle liefde willen helpen.

Tevens kan u ook uw fiets langsbrengen voor een service,winter of zomerbeurt.

Product toegevoegd aan verlanglijstje
Product toegevoegd aan vergelijking

Budget Bike gebruikt cookies. Zie onze Privacy Policy voor meer informatie.