3 winkels bij jou in de buurt
Gratis proefrit altijd mogelijk
Garantie op nieuwe als tweedehands fietsen

Wat is de juiste framemaat voor de kinderfiets?

Hieronder vind je de maattabel, zodat je de juiste framemaat voor de kinderfiets snel bij de hand hebt. Hier wordt aangegeven wat voor verschillende fietsmaten onze winkel heeft, zodat je de juiste keuze maakt. 

Waar let ik op bij het kopen van een kinderfiets?

De framemaat van de nieuwe kinderfiets van jouw zoon of dochter bereken je aan de hand van de lichaamslengte. De framemaat wordt in centimeters uitgedrukt. Kijk naar de lengte van de verticale buis in je frame, dus de buis waar je zadel uitsteekt. Let op: dit is slechts een indicatie.

Mijn kind valt tussen twee framematen in, wat nu?

Waarschijnlijk krijg je op basis van de lichaamslengte twee- of drie verschillende fietsmaten. Dit komt doordat een framemaat afhankelijk is van een aantal factoren, zoals: type fiets, zithouding op je fiets en of je een verend zadel wilt. 

Wil je hulp bij het bepalen van de juiste framemaat van de kinderfiets? Neem direct contact met ons op om het samen even door te spreken.

Maattabel Kinderfietsen

>> 12 inch 95 cm 2-4 jaar 90-105
>> 14 inch 100 cm 3-5 jaar 98-108
>> 16 inch 105 cm 4-6 jaar 103-118
>> 18 inch 110 cm 5-7 jaar 110-123
>> 20 inch 115 cm 6-8 jaar 118-128
>> 22 inch 122 cm 7-9 jaar 124-134
>> 24 inch 130 cm 8-12 jaar 130-142
>> 26 inch 145 cm 10-14 jaar 140-156
>> 28 inch 145+ cm +12 jaar Volwassen
Klantenservice ×

Meestgestelde vragen

Hoe wordt mijn fiets geleverd?

Je nieuwe fiets wordt rijklaar bij je geleverd. Onze gediplomeerde monteurs lopen de fiets volledig na. Spaken worden gespannen, versnellingen worden afgesteld en eventuele accessoires worden direct bevestigd. Ze maken ook nog een testrit, om zeker te weten dat alles in orde is. Hoef je dan helemaal niets zelf te doen? Nee hoor. Na levering kan je direct op pad gaan met je nieuwe fiets. Ideaal toch?


Wat is de levertijd van een fiets?

Per framemaat wordt aangegeven wat de levertijd is van de fiets. Als de fiets bij ons op voorraad is, dan kan je zelf bij het afronden van de bestelling een gewenste bezorg- of afhaaldatum kiezen. Moet de fiets nog worden geproduceerd? Dan vind je bij de betreffende maat de datum waarop wij verwachten dat de fiets bij ons binnen komt. 

Hou er wel rekening mee dat de levertijd uitgesteld kan worden door de leverancier door onvoorziene zaken. Wij streven er altijd naar om je hiervan zo snel mogelijk op de hoogte te brengen als dit het geval is.


Hebben jullie winkels waar ik kan proefrijden?

Wij hebben 20 winkels waar je op een groot deel van de fietsen uit ons assortiment kan proefrijden. Kom langs en ervaar zelf het verschil tussen de fietsen. Onze medewerkers staan voor je klaar voor deskundig advies en helpen je graag om de fiets te vinden die echt bij je past.


Hoe bepaal ik welke framemaat het beste bij mij past?

Bij iedere framemaat staat de beste passende gemiddelde lichaamslengte vermeld. Wil je er zeker van zijn dat je de juiste framemaat aanschaft, dan kan je dit berekenen d.m.v. het opmeten van je binnenbeenlengte. Meet de binnenbeenlengte zonder je schoenen aan. Dat doet je door je benen zo’n 15 cm uit elkaar te zetten en de afstand tussen de grond en kruishoogte te meten. Als je deze lengte (in cm) vermenigvuldigt met 0.68, krijg je de bijbehorende framemaat.

Waar ben je naar op zoek?
Heb je nog vragen?
Copyright © 2021-present BudgetBike.nl, Inc. All rights reserved.